SPENATSOPPA IT IS!
Här kommer det super-duper-mega-ap-goda receptet på spenatsoppan som jag lagade igår:
500 g spenat (färdighackad är bra orka krångla)
1 gul lök (hacka)
margarin (att steka i)
vetemjöl (till typ redning)
12 dl vatten (billigt är bra för en student!)
2 grönsaksbuljontärningar
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
vitlökspulver
Fräs lök i smör i en kastrull (den behöver vara större än man tror!), häll på spenaten och fräs den lite också.
Häll på några msk mjöl och sen allt vatten.
Smula i buljongtärningarna och koka allt i ca 10 minuter.
Under tiden det kokar är det bra att koka ägg (hårdkokt) och göra vitlöksbröd i ugnen.
Blanda sedan i matlagningsgrädden och smaka av med salt, peppar och lite vitlökspulver (med betoning på lite!!)
Sen häller man upp soppan i en tallrik, delar ägget och lägger i i soppan och äter tillsammans med mjölk och vitlöksbröd.
Kostnad: ca 10 kr per portion om man har ekologiska ägg, har man vanliga ägg så blir det nog typ 6 kr.
Varning: Man får spenat mellan tänderna!
500 g spenat (färdighackad är bra orka krångla)
1 gul lök (hacka)
margarin (att steka i)
vetemjöl (till typ redning)
12 dl vatten (billigt är bra för en student!)
2 grönsaksbuljontärningar
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
vitlökspulver
Fräs lök i smör i en kastrull (den behöver vara större än man tror!), häll på spenaten och fräs den lite också.
Häll på några msk mjöl och sen allt vatten.
Smula i buljongtärningarna och koka allt i ca 10 minuter.
Under tiden det kokar är det bra att koka ägg (hårdkokt) och göra vitlöksbröd i ugnen.
Blanda sedan i matlagningsgrädden och smaka av med salt, peppar och lite vitlökspulver (med betoning på lite!!)
Sen häller man upp soppan i en tallrik, delar ägget och lägger i i soppan och äter tillsammans med mjölk och vitlöksbröd.
Kostnad: ca 10 kr per portion om man har ekologiska ägg, har man vanliga ägg så blir det nog typ 6 kr.
Varning: Man får spenat mellan tänderna!
Kommentarer
Trackback