ETT VINNANDE TEAM

Ikväll har jag och bakmaskinen återigen slagit oss ihop till Team brödbak.
Vi är ett förjäkla bra team!
Kvällen till ära bakade vi morotsbröd men för lite morötter.

Jag har dock kommit på att det inte låter speciellt smidigt att baka med bakmaskin eftersom både jag och maskinen måste agera.
Därför tänkte jag i detalj förklara hur sjukt enkelt det visst är:
1. Ta fram bakgrytan och receptbeskrivningen (om man inte lärt sej recepten ännu).
2. Häll i mjöl och andra grejer i den ordning det står i receptet.
3. Häll sist i det lilla extra som man vill ha, tex morötter eller frön eller hackade oliver.
4. Sätt bakgrytan i bakmaskinen och tryck på start.
5. Kolla på TV eller laga middag eller sitt vid datorn tills det piper som tusan.
6. Töm innehållet från bakgrytan i en brödform, lägg under bakduk. Sätt även på ugnen och gör inte som jag - ställ in både över/undervärme och grader, det blir inte så varmt annars...
7. Gå på toa, diska det lilla du har sölat ner, sitt vid datorn lite till (typ en kvart).
8. Ställ in brödet i ugnen och ställ äggklockan på 25 minuter.
9. Gör vad du vill (sov, läs en bok, börja kolla på en film, ät frukt) tills klockan ringer.

KLART!

Det enda man egentligen behöver göra är att vänta på en massa pip.
Och så blir det as lite disk också!

Har ni ingen bakmaskin så går det självklart jätte bra att lägga allt i en vanlig bunke och sen knåda för glatta livet. Det är jäsandet som är det viktiga, det har Malin lärt mej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus