SUPERGOTT MÖRKT BRÖD

Åh jisses så gott brödet jag bakade blev!
Både jag och Johannes mmm:ade och suckade med stora ögon när vi smakade denna fantastiska skapelse.

Färdigt mörkt bröd


Ja här ser vi alltså det färdiga resultatet på bild och nej det ser inte mycket ut för världen.
Men lita på mej, det är gudomligt!

Och i vanlig ordning får ni recept och instruktioner serverat på ett silverfat:

Ingridienser
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 4 dl blandade frön. Jag använde 1 dl linfrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl rågkross och 1 dl vetekli
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 l filmjölk
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra två avlånga brödformar
  2. Blanda allt det torra i en bunke
  3. Blanda nu i allt det blöta i samma bunke
  4. Häll hälften i varje brödform och sätt in i ugnen i 100 minuter
  5. Diska, vila, kolla på TV
  6. Ta ut ur ugnen och skälp ut bröden ur formarna.
  7. Pensla ovansidan med ganska mycket vatten så blir inte skorpan så hård.
  8. Låt svalna och skär sedan allt i skivor.
  9. Ät så många skivor du vill och frys in resten
Så, det tar max en kvart att blanda ihop allt och max 5 minuter att skiva efterråt så ingen kan klaga på tidsbrist!
Baka baka allihopa!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus