SMÖRDEGSINBAKAD OXFILÉ MED PESTPOTATISGRATÄNG

Igår lagade jag middag tills Johannes kom hem från klättringen.
Det blev smördegsinbakad oxfilé med parmesan och soltorkade tomater inne i degknytet.
Till det åt vi pestopotatisgratäng med prästost uppepå och så drack vi varsitt glas rödvin.

Värsta lyxmiddagen och det blev fantastiskt gott!
När jag höftar ihop mat så har jag sällan en aning om exakt hur jag gör men om ni vill härma så gör följande:
  • Skala och skiva potatisar och rödlök.
  • Ta en ugnsform, lägg ett lager potatis, lite lök och klicka på basilikapesto lite hur som helst, salta och peppra.
  • Varva potatis och lök tills det är slut och salta och peppra lite till.
  • Blanda matlagningsgrädde med pesto tills det ser lagom ut och häll blandningen i formen.
  • Sen in i ugnen tills potatisen blir mjuk.
  • Ta ut ur ugnen och skiva på prästost (eller annan ost som smakar ganska mycket) och ställ in igen tills osten har smält.
Köttet är lagom att börja göra när man ställer in potatisgratängen i ugnen och då gör man följande:
  • Ta en rulle smördeg och dela på hälften. Lägg degbitarna i en ugnsform eller på en plåt.
  • Dela oxfilébiten i två portionsbitar och lägg mitt på smördegen, salta och peppra!
  • Skär parmesanost i småbitar och dela de soltorkadetomaterna typ 3 gånger, sprid sedan ut det på köttbitarna.
  • Nyp ihop smördegen så att det blir två knyten och så in ugnen med det också!
Jag vågar inte äta köttet utan att ha skurit i det så det sabbar ju fröjden för ögat lite men hellre det är för rött kött!
Ät och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus