BASTU, BEBIS OCH DET FINSKA SPRÅKET

I förrgår skulle Johannes brorson lära mej att basta.
På riktigt.

Jag blev tvingad att sitta högst upp, andas med näsan och munnen samtidigt, ta bort håret så gott det går för det börjar koka och för allt i världen - titta inte nedåt så att man andas in den riktigt varma luften.
Ingen nåd så långt ögat når och jag insåg att Johannes har varit väldigt snäll när det kommer till denna finska tradition.
 
Under bastubadandet hann vi även avverka samtalsämnena "det finska språket" och "bebis".
Bebisen bör jag tydligen ploppa fram omedelbart för att knattar är så roliga att leka med.
Den där bebisen ska deffenitivt få lära sej att basta redan som liten men tyvärr verkar både Johannes bror och brorson har förväxlat "att lära honom basta" med "att koka honom" då de ville hänga knatten i en hink med vatten ovanför bastuaggregatet.
Det finska språket är också något som deras planerade bebis ska lära sej, det känns dock inte förenat med riktigt mycket livsfara så det är mer okej...
 
Efter denna upplevelse var jag röd som en tomat, led av vätskebrist samt framkallade ett snyggt flammigt mönster över hela kroppen i rött och vitt.
Jag är nu fullt medveten om hur kräftor känner i dödsögonblicket och jag har lovat mej själv att värdesätta livet mer än att lägga det i händerna på en femtonåring...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus