HUVUDRÄTT: KALL FLÄSKFILÉ MED SOCKERÄRTOR OCH POTATISGRATÄNG



Det ni ser ovan är himmelriktet matifierat.
Vi snackar alltså potatisgratäng med prästost, ångade sockerärtor, kall fläskytterfilé och ringlat ovanpå en massa balsamico creme.
Det. Var. Så. Gott!

Fläskfilén är en historia för sej.
Det är min kollega Jennys mammas recept och jag är bara en i mängden som under den senaste tiden har bett om instruktioner för att laga själv.
Tipset är att förbereda denna rätt kvällen innan för det tar lite tid.

Såhär gör man i alla fall och det är testtvång på denna (!!!) :

Rensa bort det vita från en fläskytterfilé och klappa in kryddor i köttet
Stek på hög värme så att köttet får en fin yta runt om
Lägg köttet  i en ugnsform och låt stå tills stektermometern visar 72 grader
Nu kommer det som känns lite konstig - mät upp 6 dl kallt vatten, 1 msk socker och knappt 1 dl salt och häll i en tillbringare
Lägg sedan ner köttet i vattnet och låt stå kallt i ca 5 timmar.
Jennys mamma brukar tydligen lägga köttet och bada i en plastpåse men vi hade det i en tillbringare, huvudsaken är att köttet är helt täckt av vattnet.

När man sen ska äta så är det en fördel om köttet har fått torka lite och så skär man bara upp det i tunna tunna skivor.
Känns riktigt lyxigt och det smakar FANTASTISKT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus