JAG SPYR PÅ ALLT KRÅNGEL!

Förra veckan fick jag en gullig räkning på 3300 kronor att betala sista november.
Det är den andra räkningen från CSN för i år som fått mej att sätta tungan i halsen och imorse ringde jag för att be dom förklara.

Men vi tar det från början...
I slutet på oktober ringde jag till CSN för att kolla om jag kan få studiemedel för utbildningen jag läser nu (Operativ Redovisningsekonom), när jag kan få det, hur mkt jag kan få och allt sånt.
I deras register var jag fortfarande beviljad studiemedel för studier på Evenemenagsproducentsutbildningen trots att jag hoppade av i april nån gång.
Jag rättade dom såklart och sa att det är en ny utbildning jag börjat och att det är den jag i eventuellt vill söka för.
Får reda på att efter 14 veckor på den nya utbildningen så kan jag bli beviljad studiemedel igen och jag skulle höra av mej då om jag vill ha det...

Ett par dagar senare får jag hem ett beslut om att jag inte längre är beviljad studiemedel för Evenemenagsproducentsutbildningen, korrekt.
Sen kom återbetalningsräkningen på 3300, inte korrekt.

Idag när jag ringde får jag reda på att kvinnan jag pratade med sist satte igång återbetalningen precis som om jag inte skulle studera nu och hon hade lagt in det på kvartalsbetalning trots att jag inte borde betala ett dugg.
Nu måste jag vänta på att få en blankett, fylla i den och skriva ett brev där jag förklarar varför jag inte vill/kan börja betala tillbaka mitt lån ännu, skicka in den till CSN som då fryser min senaste räkning och sedan tar ett beslut om jag måste betala tillbaka nu eller om jag får vänta tills jag pluggat klart.

Troligtvis kommer räkningen att tas bort och min återbetalning sätts igång när jag är färdigutbildad Operativ Redovisningsekonom.
Varför hon har satt igång en återbetalning när jag ringer och frågar om att söka lån vette tusan.
Men från och med nu är det jag som börjar skriva ner vem jag pratar med för jag tänker inte betala för att nåt pucko gjort fel!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus