RISGRYNSPLÄTTAR
Okej risgrynsplättarna blev succé!
Perfekt lyxfrukost på en ledig tisdag.
Det här behövs till två personer:
1 liten korv risgrynsgröt (500g)
1 ägg
ca 1 tsk vaniljsocker
Lite salt
Och såhär gör man:
Blanda gröten med ägg, vaniljsocker och salt.
Stek i smör
ÄT
Jag gjorde dom ganska små för då var det mycket lättare att vända utan att dom gick sönder.
Blev en överfull sked per plätt så det blev typ 3 åt gången i stekpannan.
Bara att klicka i dom i stekpannan, platta till dom (ju tunnare desto godare) och sen steka på.
Jag åt med sylt till och Johannes åt med lite socker och kanel.
Grymt gott!
Perfekt lyxfrukost på en ledig tisdag.
Det här behövs till två personer:
1 liten korv risgrynsgröt (500g)
1 ägg
ca 1 tsk vaniljsocker
Lite salt
Och såhär gör man:
Blanda gröten med ägg, vaniljsocker och salt.
Stek i smör
ÄT
Jag gjorde dom ganska små för då var det mycket lättare att vända utan att dom gick sönder.
Blev en överfull sked per plätt så det blev typ 3 åt gången i stekpannan.
Bara att klicka i dom i stekpannan, platta till dom (ju tunnare desto godare) och sen steka på.
Jag åt med sylt till och Johannes åt med lite socker och kanel.
Grymt gott!
Kommentarer
Trackback