TRE RÄTTERS OCH VINMYS

Förra veckan hade jag och Johannes en myskväll med trerätters middag, vin och tända ljus.
Vi har bestämt att i alla fall en gång i månaden ska vi lyxa lite extra och då är det just tre rätters och inte äta framför TV'n.

Vi bestämmer huvudrätten tillsammans och sen kör vi varannan med förrätt och efterrätt och man får inte berätta för den andre vad man ska laga.
Det blir en överraskning!
Den här gången hade vi kyckling med klyftpotatis, grekisksallad, tzatziki och vitlöksbröd till huvudrätt och jag skulle fixa efterätt.

Jag hade kollat runt jätte mycket på Internet om vad jag skulle göra för nåt gott och den här gången skulle vi för säkerhetsskull hålla oss till det grekiska temat.
Inte helt enkelt men jag lagade bougsata och det blev jätte gott!
Vi åt det med kanel och florsocker men dagen efter testade vi med bara bär till och det var mycket godare! Dessutom var bougsatan mycket bättre när den fått stå i kylskåp ett tag.

Johannes lagade förrätt och det blev grillad (stekt nu då) halloumi med en röra på rödlök, röd chili, pinjenötter och olivolja och sen basilikablad som dekoration.
Grymt gott var det vill jag lova!



Innan vi skulle börja laga maten var vi båda två tvugna att handla.
Så vi åkte till Hemköp, tog varsin korg och sen var det strängt förbjudet att smygkolla i den andres korg om man råkade mötas inne i butiken.
Där sprang vi omkring som om det vore en inspelning av Hell's Kitchen och smög för varandra.
Måste ha sett lite kul ut men det var riktigt roligt!

Det mysiga med dom här kvällarna är att man faktiskt tar sej tid att laga maten, dricka vin under tiden och bara vara med varandra.
Det är guld värt!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus