LINSSOPPA (SÅ FIN (OCH GOD) ATT MAN SKULLE KUNNA SERVERA DEN PÅ EN RESTAURANG)
Åh linssoppan blev sådär galet god!
Med creme fraiche, pumpakärnor och några svarta oliver så var det närapå magiskt!
Jag la ut bilden förut men jag gör det igen.
Om inte annat så för att jag själv ska komma ihåg när jag använder bloggen som kokbok!
Med creme fraiche, pumpakärnor och några svarta oliver så var det närapå magiskt!
Jag la ut bilden förut men jag gör det igen.
Om inte annat så för att jag själv ska komma ihåg när jag använder bloggen som kokbok!
Och här kommer receptet i vanlig ordning!
Detta behövs till 3 portioner
Detta behövs till 3 portioner
- 2 dl röda linser
- 1 röd lök
- 1 skalad morot
- 2 vitlöksklyftor
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 liter vatten
- 1,5 tsk curry
- salt och peppar
- olivolja
Gör såhär
- Hacka lök, vitlök och morot i ganska stora bitar
- Fräs det hackade tillsammans med linserna och curry i lite olivolja i några minuter
- Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna och låt småkoka i ca 30 minuter
- Mixa soppan slät med stavmixer och smaka sedan av med salt och peppar
På bilden serveras soppan med bröd, pumpakärnor, creme fraiche, svarta oliver och paprika men vi struntade i paprikan och strödde över nymalen svartpeppar för att det skulle se riktigt restaurangsnyggt ut.
Kommentarer
Trackback