EFTERRÄTTEN: PANNACOTTA MED HALLON OCH CITRONMELISS



Sist men inte minst till middagen igår så blev det en efterätt, oväntat va?!
Temat för kvällen var mer eller mindre lättlagat och denna efterrätt kvalar nog in på en första plats i den tävlingen.

Det ni ser på bilden är alltså vaniljpannacotta med hallonsås och två blad citronmeliss.
Till en början trodde jag att det var jordgubbssmak på pannacottan och tänkte därför testa med mynta uppepå men vanilj och mint känns inte som en vinnande kombination så det blev en mindre ändring där...

Pannacottan var i alla fall en sån där färdiglöpt variant från ICA.
Bara att koka upp, hälla på skålar och ställa in i kylen.

Hallonsåsen är inget mindre än frysta hallon, ett par droppar varmt vatten och ett par droppar citronsaft.
Mosa ihop rubbet och lägg ovanpå pannacottan precis innan servering.
Citronmelissen är ju inte heller en svår historia -  nyp av och lägg på.
De ni, nu har ni en full trerätters middag komponerad och klar.
För att se förrätt och huvdrätt så kolla ett par inlägg bakåt!
Bara att handla och börja laga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus